A citrusfélék hideg érzést okozhatnak?

A citrusfélék nem okoznak hideg sebeket, de okozhatnak sebfertőzések. A hólyagos sebek és a rákos sebek gyakran összetévesztik egymást, mivel mindkét esetben a szája környékén gyulladás alakul ki. Ha buborékcsomagolás vagy szájnyálkahártya alakul ki, hívja orvosát diagnózishoz. Míg a citrusgyümölcsökről úgy tűnik, hogy ismétlődő kutyafertőzést okoznak, a Michigani Egyetem Egészségügyi Minisztériuma kijelenti, hogy nem tudományosan bizonyított. Ne hagyja abba a citrusféléket, amíg orvosa nem látja.

Ajakherpesz

A hideg sebek az 1. típusú herpes simplex vírus által okozott elváltozások, amelyek szorosan kapcsolódnak a genitális herpeszhez. Nem okoznak citrusféléket vagy más ételt. Miután ez a vírus a testedben maradt, az életed végéig alvó marad a sejtekben. A hideg sebek egész életciklusa során bizonyos körülmények között jönnek és mennek keresztül. A vírus az élelmiszerek, italok vagy a csók megosztásából származik. Bizonyos jogorvoslatokat lehet végrehajtani annak érdekében, hogy megakadályozzák az ismétlődő hideg sebek kialakulását. A hideg sebek szinte mindig a száj külső oldalán találhatók, és a MayoClinic.com szerint ritkán alakulnak ki a szájban. A sebek folyadékkal töltöttek és fájdalmasak, és a felderítés tipikusan 14 napig tart.

Fekély, seb

A nyálkahártya sebeket a citrusfélék fogyasztása okozhatja, bár orvosi bizonyítékok hiányoznak. Senki sem tudja a pontos okot a sebekről, de valószínűleg egy autoimmun válasz, egy aktuális allergiás reakció vagy irritáció egyes élelmiszerekről, mint a citrusok, a Michigan Egyetemi Egészségügyi Szolgálat szerint. A szájszövetekben, a száj belsejében, a nyálkahártya sebek alakulnak ki. Általában az íny alján vagy az ajkak belsejében alakulnak ki. A nyálkahártya sebészete nem fertőző, de nagyon fájdalmas lehet. A nyálkahártya sebeket nem kezelik, mert egy-két héten belül elmenekülnek.

Elkerülés

Orvosa javasolhat egy eliminációs étrendet annak megállapítására, hogy eltávolítja-e a citrusféléket az étrendből, és megakadályozza a rákos megbetegedések kialakulását. Orvosa egy étrendet ír elő, amely legfeljebb két hétig eltávolítja az összes citrusféléket. A két hét elteltével tanácsos fogyasztani bizonyos citrusféléket. Ha a citrusfélék fogyasztása után kéthetes időközön belül előfordul, hogy a citrusfélék elszaporodnak, előfordulhat, hogy tartósan el kell távolítania a citrusféléket az étrendből.

Hideg tünetek Megfontolás

Ha hideg sebek diagnosztizáltak, akkor kerülni kell minden emberi kapcsolatot, ha látható a sebek az arcodon és száján. Az emberekkel való kölcsönhatás a vírus terjedését okozhatja.