A dinamikus négy szakaszok előnyei

A dinamikus nyújtás megakadályozza a sportos sérüléseket az izmok felmelegedésével, sima mozdulatokkal és mozgásokkal. A ballisztikus nyújtással ellentétben, amikor dinamikus négyszögnyújtást hajt végre, akkor nem ugrál vagy rohangál a mozdulatokra, amelyek sérülést okozhatnak. A dinamikus négyszögnyújtás is különbözik a leggyakoribb négyszálas statikus stílustól, amelyet stabil helyzetben tartasz a szakasz csúcsán.

A dinamikus nyújtás különösen hasznos az edzés előtti bemelegedése során, mert a szakaszok szimulálják a mozgás közben végzett mozgásait. Ha a sportos sportolással, amely nagymértékben magába foglalja a quadjait, mint például a futás, ugrás, rúgás és guggolás, a sima és dinamikus szakaszok megkönnyítik a szűkületeket a quadjaiban a teljes körű mozgáson keresztül. Ezen kívül a dinamikus szakaszok stimulálják a négysávos rugalmas reflexeket, hogy felkészítsék őket gyors, robbanásszerű mozgásokra. Másrészt a statikus nyújtás jobban megfelel a négyszeres rugalmasság javításának.

A sétapályák ideálisak bármilyen mozgáshoz vagy sporthoz, amelyek négymozgást igényelnek, de különösen hasznosak abban, hogy felkészítsék a quadjaikat robbanásszerű mozgásokra, például sprintelésre és ugrásra. Ne használjon súlyokat ennek a dinamikus szakasznak a végrehajtásakor – ez a gyakorlat célja a rugalmasság növelése, nem pedig a négyes erő. Helyezze kezét a csípőre. Hosszú előrelépést tesz, és tegye vissza a térdét a padló felé, lassan mozogjon. Lassan nyomja fel és lépje hát lábát a mellső lábához. Hosszú lépést tett előre a másik lábával. Vegyünk 10-20 lépést vagy járjunk addig, amíg úgy érzed, hogy a quadod folyamatosan lazul.

A csípőcsúcs a dinamikus nyúlás a változó statikus szakasz, amely ugyanazt a mozgást használja. A nyújtás mind a négyes, mind a csípő flexorokat célozza. Állj lábaddal a csípő szélességétől szétszedve, akár egy vasalón vagy egy falon tartva, vagy a magzat felerősítéséhez az egyensúly érdekében. Húzza jobb sarkát a feneke előtt. Fogja meg a lábát, és simán hozzák közelebb a fenekéhez. Engedje el a lábát álló helyzetbe. Ismételje meg a gyakorlatot a bal oldalon. Használjon folyadékmozgásokat, és ne szüneteltesse a nyúlvány csúcsát. Tegye a húzást 10-20-szor mindkét lábbal.

A térdelő dinamikus szakasz a mélyek és a csípő flexorok mély szakaszát biztosítja. Kezdjünk egy térdelő “javaslat” helyzetben a jobb lábaddal előre beültetve. Helyezze mindkét kezét a jobb combjára az egyensúly fenntartásához. Nyomja lassan előre a csípőjét, amíg a bal quadodban nem érzed magad. Engedje el a nyúlványt, és mozdítsa vissza csípőjét semleges állásba. Ismételje meg a mozgást öt-tíz alkalommal, és ne szüneteltesse a mozgás mindkét végét. Váltson lábakat és nyújtsa a jobb quadját.

Mikor használják a dinamikus nyúlást?

Gyalogó mocsok Stretch

A csípő és a nyereg

Térdelő nyújtás