A kevert család előnyei

A kevert családok gyakran kihívásokkal szembesülnek, de számos előnnyel is járnak. A sikeres kevert családok mindenki érzéseit figyelembe veszik, és együtt dolgoznak együtt. A Step-családok a pénzügyi stabilitással és a gondozó egyének kiterjesztett támogató csoportjával biztosíthatják a gyermekeket. Az új háztartás létrehozása megköveteli a korrekció időtartamát, de a por leülepedése után az előnyök óriásiak lehetnek.

Egészséges szülői kapcsolat

Két család összevonása egy vagy mindkét szülő figyelmét kikapcsolhatja. Az egyedülálló szülők, akik felépülnek a házasság felbontásából vagy a házastársi halálból, megértik az egyedülálló szülők nehézségeit, és kényelmet élvezhetnek partnereikben. Lehet, hogy nem sok párja van, de egymástól erősíthetik erejüket. A HealthyChildren.org szerint a sikeres kevert család olyan tényezőkön alapul, mint az új házasság minősége. A boldog szülők elősegíthetik a boldogabb gyermekeket, mivel a gyerekek kevésbé hangsúlyozhatják a szüleiket. A boldog újraházasodás a gyermekek számára jó modellt nyújt a házassági interakciónak, állapítja meg az Education.com egyik cikke.

Pénzügyi támogatás

A kevert családok stabilabb pénzügyi alapot nyújthatnak gyermekeik számára. Az egyedülálló szülők gyakran küzdenek azért, hogy elérjék a véget, és a házasság felbontása vagy halála után jelentős jövedelemvesztést szenvedhetnek. Amikor a szülők újraházasodnak, kombinált erőforrásaik biztosíthatják a család biztonságát. A megnövekedett jövedelem több lehetőséget és a pénzügyi gondokkal kapcsolatos stressz csökkenését eredményezi, állítja az Education.com.

Probléma megoldás

A kevert családokban nevelkedett gyermekek rugalmasabbá válnak és megoldják a konfliktusokat. Új életvitelük miatt új emberekkel és helyzetekkel kell alkalmazkodniuk. Lehet, hogy nem könnyen alkalmazkodnak az új körülményekhez, így meg kell tanulniuk a kompromisszumra. Ezek a gyerekek gyakran jó problémamegoldó készségeket fejlesztenek ki. Kiterjesztett családjuk több példaképet biztosít számukra, hogy jó példákat állítson fel és iránymutatást nyújtson.

További szerető családtagok

A kevert család az életükben is szeretetteljes, felelős felnőtteknek nyújt gyermekeket. Az új testvérek egyedüliként játszanak társalgást és társaságot. A nagyszülők és más rokonok gyermekgondozást tudnak nyújtani a dolgozó szülőknek. Ők is támogatási hálózatot nyújthatnak a gyermekek ápolásához és tanításához. A nagyszülők meg tudják mondani a történeteket, és megoszthatják tapasztalataikat. Több családtag is több szeretetet jelent, és ez hatalmas előnyt jelent minden gyermek számára.