A pulzusszám csökkenése a gyakorlat során

A gyakorlat a vérnyomást és a pulzusszámot átmenetileg növeli, és az egyik legjobb módja az egészséges szív elősegítésére. De ha gyakorlása közben csökken a pulzusszám, akkor jelentheti a kisebb, átmeneti problémát vagy a súlyosabb kardiovaszkuláris állapotot. Forduljon orvosához a pulzusszám csökkenéséért a gyakorlás során.

A pulzusszám vagy impulzus az a perc, amikor szívverése percenként történik, és megmagyarázhatja, milyen keményen és hatékonyan működik a szíved. Amikor a szíved kibontakozik és összehúzódik, véreket kényszerít az erek és az artériákon keresztül, érezheti és számíthatja azokat az impulzusokat olyan helyeken, mint a csukló vagy a nyak. Ha a pihenő pulzusa 60 és 90 ütés / perc között van, normálisnak tekinthető. Az életkorától függően a maximális pulzusszám a gyakorlatban 150 és 200 között lehet. Ha a pihenés vagy a testmozgás során a pulzusszám túlságosan alacsony, akkor a szédülés, a fáradtság és az ájulás okozhat, figyelmeztet a National Emergency Medicine Association.

A pulzusszám csökkenésének egyik leggyakoribb oka a vasovagal vagy a neurokardiogén, szinkopás, amikor az erek kitágulnak, és a vér alsó részein testetek. Ezt gyakran túlhevülés vagy kiszáradás váltja ki, magyarázza a Mayo Clinic. A bradycardia nevű szívritmuszavar túl lassan ütni tud a szívedben. Ez általában egy korábbi szívroham vagy szívbetegség károsodása. Az Adams-Stokes-betegség és a “beteg szinusz-szindróma” két másik olyan állapot, amelyet egy szívritmuszavar okoz, ami lelassítja a szívritmusát.

Ha bradycardiával vagy vasovagalis syncope-val rendelkezik, esetleg nem igényel semmilyen kezelést, hacsak nem tartós vagy ismétlődő támadásokat tapasztal, ebben az esetben orvosa gyógyszereket adhat vagy implantálja a mesterséges pacemakert. Ha a szívfrekvencia csökkenése a túlmelegedéshez vagy a kiszáradáshoz kapcsolódik, ügyeljen arra, hogy a nap legmelegebb részeiben ne gyakoroljon, megfelelően illeszkedjen, és ne igyon sok vizet az edzés előtt, alatt és után.

Ha azt tapasztalja, hogy a pulzusszám rendszeres időközönként csökken a testmozgás során, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy megállapítsa, van-e szívritmuszavar vagy szívbetegség, ami a problémát okozza. Ha úgy érzi, hogy gyengén érzi magát pulzusszámának csökkenése közben, a Mayo Klinika azt ajánlja, hogy azonnal leálljon, feküdjön le, és kissé emelje fel a lábad, amíg vissza nem tér, vagy a fejét a térd közé helyezi.

Azonosítás

Okoz

Megelőzés / Solution

Figyelem