A sörélesztő előnyeit és mellékhatásait

A Saccharomyces cerevisiae néven ismert gombafajból származtatva a sörélesztő kulcsfontosságú összetevő a sör és a sör előállításában. Étrend-kiegészítőként is gazdag fehérje, B-komplex vitaminok és ásványi anyagok, elsősorban króm és szelén kínálatának köszönhető. Míg a sörélesztő képes biztosítani a tápanyaghoz szükséges tápanyagokat, és bizonyos esetekben hasznos lehet, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt önelégült a sörélesztővel vagy más gyógynövény-kiegészítőkkel.

Táplálás

A sörélesztő számos hasznos tápanyagot tartalmaz. Egy adag sörélesztő tipikusan 80 kalóriát tartalmaz, 11 g fehérje, 10,9 g szénhidrát, 1,1 g étkezési rost, 0,3 g zsír, 537 mg kálium, 497 mg foszfor, 60 mg kalcium, 34 mg nátrium, 10,7 mg niacin, 4,9 mg Vas, 4,4 mg tiamin, 1,2 mg riboflavin és 110 mcg króm. Azok a fogyasztók, akik érdeklődnek a króm által a sörélesztőben kínált előnyök iránt, el kell kerülniük a “debittered” -ként feltüntetett kiegészítőket, mivel a debitorálás eltávolítja a krómt, jegyzi meg Deborah A. Klein bejegyzett dietetikus. A sörélesztő igen magas kalóriatartalmú, ezért tartsa szem előtt, ha súlyos nehézségei vannak.

Csökkenti a glükózt, a koleszterint

A króm szerepet játszik a szénhidrátok és lipidek normális metabolizmusában. Egy, a “Journal of Trace Elements in Medicine és Biology” című, 2011 májusában közzétett tanulmányban a kutatók 2 típusú diabeteses páciensről véletlenszerűen osztották két tanulmányi csoportba, három hónapon keresztül egy csoport naponta 9 g Sörgyártó élesztő krómmal, a másik csoport krómmentes sörélesztőt kapott. A krómozott sörélesztőben szenvedő betegek élesen alacsonyabb vércukorszintet mutattak, valamint élesen csökkentették a teljes koleszterinszintet és az alacsony sűrűségű lipoproteineket, az úgynevezett “rossz” koleszterint.

Stimulálja az immunfunkciót

A “Miracle Sugars” -on, a mester herbológus, Rita Elkins emlékeztet arra, amikor gyermekét a nagyanyja mondja, hogy minden reggel egy teáskanál sörélesztőgranulátumot vegyen “a csírák elszállításához.” Elkins azt állítja, hogy ez igaz, hiszen a poliszacharidok A sörélesztőben stimulálják a szervezet immunfunkcióját, támogatva a mikrobákot, amelyek a baktériumok ellen küzdenek. Az élesztőben található poliszacharidok hozzájárulnak az egészséges egészséghez a sejtek regenerációjának támogatásával. Továbbá, a sörélesztőben lévő cukrok erőteljes vírusellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek legalább 13 víruson hatékonyak, mondja Elkins.

Mellékhatások és kölcsönhatások

A sörélesztő mellékhatásai általában enyhék, de tartalmazhatnak gázokat és puffadást. A Maryland Egyetem Orvosi Központja megjegyzi, hogy veszélyes vérnyomás kölcsönhatások lehetségesek, ha sörtélesztőt fogyasztanak, miközben monoamin oxidáz inhibitorokat vagy depresszióra képes MAO-kat, például fenelzint, tranilcipromint, szelegilint és izocarboxazidot, vagy a narkotikus fájdalomcsillapító Demerolt, a sörélesztőt Szintén kölcsönhatásba lépnek a cukorbetegség gyógyszerekkel. Kerülje el a sörélesztő-kiegészítőket, ha allergiás az élesztőre vagy élesztő fertőzésekre hajlamos.