A tengeri só és citrom előnyei

Mind a tengeri só, mind a citrom sok ételt fogyasztanak sok kalória nélkül. Míg a citromlé egészségesebb választás, a tengeri só előnyökkel jár, amelyek jobb választást tesznek lehetővé, mint a szokásos só.

A tengeri só előnyei

Ami a nátriumtartalmat illeti, nincs különbség a tengeri só és az asztali só között, mindkettő nagy mennyiségű nátriumot tartalmaz, és több mint 2000 mg / teáskanál. Az ásványianyag-tartalmának köszönhetően a tengeri só egy kicsit több ízt ad, mint a hagyományos só. Ez a tényező, a nagyobb tengeri kristályokkal kombinálva, segíthet kevesebb általános só felhasználásában, ami csökkentheti a nátrium bevitelét.

A citrom előnyei

A citromlé nem csak ízét kínálja az ételnek, hanem kiváló C-vitaminforrás, amely napi szükségleteinek több mint 30 százalékát fedezi egy citrom levével. Antioxidánsként a citromlé C-vitamint csökkentheti bizonyos betegségek, például szívbetegségek és rák kockázatát, védve sejtjeit a szabad gyökök okozta károktól. A C-vitamin szintén támogatja a bőr egészségi állapotát, elősegíti a sebgyógyulást, és jó az immunrendszerének.