A tojásfehérje jó a diétára?

A tojásfehérje egészséges alternatíva lehet az egész tojás vagy a tojássárgája fogyasztásához. A tojásfehérje alacsonyabb a kalóriákban, és még mindig kiváló fehérjeforrást biztosít, ami egy nagyszerű lehetőség az egészséges táplálkozás részeként. A tojásban lévő kalóriák és zsírok többsége megtalálható a tojássárgájában.

Az egészséges testsúly eléréséhez egészséges táplálkozással kell kezdeni. Az amerikaiak étrendi irányelvei szerint az egészséges étrendnek a gyümölcsökre, zöldségekre, teljes kiőrlésű gabonákra, zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú tejtermékekre és sovány fehérjékre, például tojásfehérjére kell összpontosítania. Az egészséges táplálék nem haladhatja meg a kalorikus szükségleteit. Az egészséges táplálkozási irányelvek arra is bátorítanak, hogy korlátozzák a telített zsírok, transzzsírok, koleszterin, nátrium és hozzáadott cukrok bevitelét.

Egy nagy tojásból származó tojásfehérje 17 kalóriát tartalmaz. A perspektivitás érdekében az egyik nagy tojás 72 kalóriát tartalmaz, a tojásfehérjék a teljes kalória 24% -át teszik ki. A fehérje a tojásfehérjékben található összes kalória 84 százalékát teszi ki. A tojásokban megtalálható fehérje olyan magas minőségű, hogy a kutatók azt szokták használni más élelmiszerek fehérje mérésénél.

Az albumin egy másik szó a tojásfehérjéknek: nem fehérnek tűnik, amíg meg nem ül vagy nem főz. Az albumin a tojás súlyának 66 százalékát teszi ki, de kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a tojássárgája. A tojás magnéziuma, niacin, kálium, riboflavin és nátrium többsége az albuminban található, így a tojásfehérje tápanyag-sűrű, alacsony kalóriatartalmú opciót eredményez.

A tojásfehérjét használhatjuk az egész tojás helyett, hogy egészségesebbé tegyük az ételt. Amikor a tojásfehérjét az egész tojásra cserélik, két tojásfehérje lesz tojásonként, amit a recept igényel. A tojásfehérje jó az omlettek készítéséhez, vagy csak kavarogva. A tojásfehérje helyett a receptek helyett nemcsak a kalóriabevitelét, hanem a zsírokat, amelyek telített és transzzsírokként ismeretesek. Amikor a tojásfehérjét erőteljesen megverték, elkezdenek habozni. A habosított tojásfehérje döntő jelentőségű a pirulás, a piskóta, a merengés és a puffasztott omlettek készítésénél.

Az egészséges táplálkozás

A tojásfehérje kalóriái

Tojásfehérje

Főtt tojásfehérje