Áfonyaléta összetevők

Áfonya-gyümölcslé az Egyesült Államok egész területén nyersen vagy koktél vagy gyümölcslé keverék formájában kapható. Bár a nyers áfonyalé igen keserű, számos előnye van az egészséges életmódra. Mindazonáltal más változatok is rendelkezésre állnak, amelyek tartalmaznak olyan cukrot vagy mesterséges édesítőszereket is, amelyek nem gyakorolhatnak ilyen pozitív hatást az egészségére.

Az áfonya a fő összetevője az összes áfonyalé, bár egyes kereskedelmi fajták az áfonyalé koncentrátumot használják. A koncentrátumnak sok a vize eltávolítva a gyümölcsléből, majd később vizet adnak hozzá az oldat feltöltéséhez és hígításához. Ebben a folyamatban, amely általában hő alkalmazását igényli, az áfonya, valamint más gyümölcsök, denaturációk és táplálkozásképp csődbe jutott jótékony tápanyagok közül sok. A nyers, nem édesített áfonyalé a legelőnyösebb, hiszen minden lényeges vitamin és tápanyag sértetlen marad.

Talán az áfonyalé legelõnyösebb összetevõje, akár nyers vagy feldolgozott, a cukor hozzáadása. Az Amerikai Szív Szövetség szerint a nők nem fogyasztanak naponta legfeljebb 100 kalóriát a cukorból, a férfiak nem többet, mint 150. Egy 8 oz. Az áfonyalé adagolása általában 110 kalóriát tartalmaz, 26 g cukorral. Az áfonyalé koktél 32 gramm cukor felfelé 8 oz-ot tartalmazhat. szolgáló. A nem édesített nyers áfonyalé finom, de körülbelül 90 kalóriát tartalmaz 8 oz-nál. És csak 12 g cukrot. Ha nem tudja elviselni a keserűséget, hozzátéve, hogy a természetes édesítőszer, mint a rebiana, segít megnyugtatni ízlelőbimbóit.

A nyers édesített édesgyökér egyik legjelentősebb és ismert egészségügyi előnye a húgyúti fertőzések megelőzésére és a húgyutak egészségének elősegítésére. Az áfonyalevesben jelen lévő vegyületek segítenek megakadályozni a bakteriális tapadást a hólyag falaiban, ami segít a fertőzés felszámolásában. A nyers, nem édesített áfonyalé szintén gazdag növényi vegyi anyagokban, amelyek segítenek megakadályozni a szabad gyökök károsodását, ami rákhoz és szív- és érrendszeri állapotokhoz vezethet, bár további kutatásra van szükség.

A cukorral töltött áfonyalé koncentrátum és a gyümölcslé keverékek nem egészséges italok. Ehelyett fogyasszon nyers, édesmentes áfonyaleveget, hogy összegyűjtse egészségügyi előnyeit. Nadine Taylor, a “Természetes menopauza elleni gyógymódok” szerzője 8 oz-ot ajánl. Az áfonyalé-nyét naponta egy kiegyensúlyozott étrend részeként.

vörös áfonya

Cukor

Egészségügyi előnyök

Alsó sor