Akupunktúra és cellulitisz

A cellulitisz a zsírok orvosi elnevezése, melyet a combok, a fenék és a karok általában a leginkább kiemelkednek. A zsír a bőr felszínénél kisebb zsebekben gyűlik össze, így egy rézsútos megjelenésű, ami egyenetlen lehet az érintésre is. Bár a narancsbőr előfordulhat férfiakban és nőkben is, ez a leggyakoribb a nőknél. Az akupunktúra holisztikusabb kezelési alternatívát kínálhat a műtéthez, vagy további segítséget nyújt azoknak, akik már kipróbálták az étrendet és a testmozgást. Annak ellenére, hogy az akupunktúra népszerűsödött a cellulitisz kezelésében, több kutatásra van szükség a hatásosság bizonyítására.

Narancsbőr

A cellulitisz kozmetikai állapotnak számít, nem súlyos orvosi problémának. A nők több mint 85 százaléka – köztük a vékony nők – életük egy pontján cellulitisz is van, bár ez a leggyakoribb 35 év után. A serdülőkorú lányok és a fiatal nők is beszámoltak cellulitiszról. Az ok, amiért a cellulitisz szinte mindenkire kihat, az az, hogy minden embernek van rétegnyi zsírja a bőrfelszín alatt. A cellulitist súlygyarapodás vagy egyszerűen a kollagénszálak nyújtása okozhatja. Ezek a szálak, amelyek a zsírt a bőrhöz kapcsolják, elvesztik rugalmasságukat. Ez azt eredményezi, hogy a kötőszövet egyes területeken nyúlik el, és meghúzódik másokban, ezáltal a zsírsejtek kiborulnak. Ez a zsír egyenetlen eloszlása ​​ez alatt a bőrön, amely a külső réteget rongyos vagy ráncos megjelenést kölcsönöz, sok helyi krém és kenőcs a piacon azt állítja, hogy segít megszerezni a narancsbőrét, de ezek a termékek csak a bőr felső rétegeire vonatkoznak, nem pedig a Az alapvető probléma. Sajnos néhány ember genetikailag hajlamosabb a cellulitiszre, mint mások, függetlenül az étrendtől és az életstílustól, ezért még a zsírleszívás sem mindig sikeres. Míg sok cellulitiszt nem lehet megakadályozni, számos módja van annak, hogy csökkentse a megjelenését, beleértve az egészséges és kiegyensúlyozott étrendet, sok vizet, rendszeres testmozgást, egészséges és következetes súlyt, alkoholfogyasztást mérsékelten és nem dohányzást.

Akupunktúra

Az akupunktúra, a tűk behelyezése a szervezetbe, több mint 2000 évig létezett. Annak ellenére, hogy az akupunktúra évszázadok óta népszerű Ázsiában és Európában, csak az utóbbi időben népszerűsödött az Egyesült Államokban. Ennek a megnövekedett közérdeknek köszönhetően további vizsgálatokat végeztek a szakemberek és pácienseik sikertelenségeinek érvényességének vizsgálatára. Egy 2007-es országos egészségügyi interjúfelmérés szerint 1996-ban 3,1 millió amerikai felnőtt és 150 000 gyermek akupunktúrával rendelkezett. Az akupunktúra számos típusát használják a cellulitisz kezelésére, beleértve a hagyományos akupunktúrát és az akupunktúrát elektronikus stimulációval. Az akupunktúrával együtt gyakran használt elektronikus stimulációt 1934-ben vezették be Kínában. Az akupunkturistól általában az akupunkturistól általában kézműves manipuláció helyettesítette, erősebb és stabilabb stimulációt biztosítva.

Kezelés

A narancsbőr akupunktúrás kezelése úgy történik, hogy tűket helyez el meghatározott meridiánok mentén, amelyek a beteg méretétől, korától és genetikájától függően változnak. Az egyéni igények azt is meghatározzák, hogy szükség van-e az elektronikus stimulációra. A hagyományos akupunktúrás kezelés során a tűket közvetlenül a cellulitisz területére helyezzük, vagy távolabbi vagy a test középpontjától távolabb eső területeken. Mindkét módszer megfelelőnek tekinthető a cellulitisz kezelésében. Ha a gyakorló orvos meghatározza, hogy elektronikus stimulációra van szükség, a kisméretű mikrohullámokat a környező területre küldõ kis elektródákat a tűkhez kell csatlakoztatni. Az akupunktúrás kezelés átlagos időtartama 20 és 40 perc között van, az igényektől függően: A cellulitisz akupunktúrás kezelésének célja a vérkeringés javítása, a stressz csökkentése, valamint a szervezet sejtjeinek anyagcsere-funkcióinak javításával történő tisztítása és méregtelenítése. Az akupunktúra megpróbálja megcélozni a cellulitist a forrásától, a bélsárgák belsejében és kívülről történő táplálásával, a Cellulite Talk webhely szerint.

Biztonság

Az akupunktúrás kezelések biztonságosnak tekintendők, és kevés kockázattal járnak, ha szakképzett szakember végez. Az akupunktúrás tűk megfelelő használatát a kormány szabályozza, amely kimondja, hogy a szakembereknek csak steril és egyszer használatos tűket kell használniuk. Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatal felismeri az akupunktúrás tűket, mint II. Osztályú orvosi eszközt. Az akupunktúrát soha nem szabad beadni, mivel a nem megfelelő használat sérülést és fertőzést okozhat.

szempontok

Kérdezze meg orvosát, ha az akupunktúra az Ön számára megfelelő kezelési lehetőség. Győződjön meg róla, hogy megtalálja az engedéllyel rendelkező akupunkturistát, vagy kérdezze meg orvosát, hogy javasolja az Ön számára. Az akupunkturistának képesnek kell lennie arra, hogy megmondja, hány foglalkozásra lesz szükséged, és hogy a kezeléseidet a biztosításod fedezi-e. Ne feledje, hogy míg az akupunktúra hatékony lehet a narancsbőr kezelésére, ez nem helyettesítheti az orvos orvosi ellátását.