Buborék tea tápanyagokat

A buborék tea Tajvanon az 1980-as években bevezetett gyöngy ital. Teával, tejjel vagy krémmel, opcionális gyümölcsízzel és zsírral, rágós tapioca golyókkal, általában fekete foltokkal és kis golyók méretével készül. A gyöngyök többnyire keményítő-manióka gyökérből készülnek, és az üveg aljából egy nagy szalmából szívják fel. A buborék teája nem egy táplálkozási alapanyag. Egészséges tápanyagait ellensúlyozza a nagyon kalóriaszám.

Minimal Tea előnyök

A buborék teát a buborékokról kapta, amelyek a tetején habosodnak, amikor a hozzávalókat megrázzák és a tapioka gyöngyök buborék alakját. Boba tea, tapioca tea, fekete golyó tea és boba nai cha néhány tea alternatív neve. A gyöngyök a trükk az italban, de a tea a legtöbb változat alapja. A buborék tea fekete vagy zöld teát tartalmaz, amely egészséges antioxidánsokkal rendelkezik. A legtöbb buborék teát fekete teával készítik el, amelyet erősebben feldolgoznak, mint a zöld tea. A fekete tea alacsonyabb a polifenolokban, az antioxidánsok, amelyek valamilyen értéket mutattak súlyos degeneratív betegségek kezelésében vagy megelőzésében. A teát vízben, tejben, gyümölcslében vagy ízesítőként hígítják az italban, ezért tápértéke korlátozott.

Tápanyagok

A buborék teát elsősorban olyan teaházakban és éttermekben szolgálják fel, amelyek nem kötelesek táplálkozási címkéket küldeni. Az összetevők változóak, de a tea általános összetétele meglehetősen normális. A Calorie Lab szerint a tapioca gyöngyök az italban 3 g zsírt, több mint 30 mg nátriumot és több mint 2 mg vasat tartalmaznak poháronként. Az USDA szerint a gyöngyök lényegében zsírmentesek és koleszterinmentesek, és 11 g foszfort és 17 g káliumot tartalmaznak. A Fitness Pal szerint a szabályos tejből készült buborék tea 6 g zsírt, 45 g szénhidrátot és 1 g fehérjét tartalmaz 16 oz-nál. szolgáló.

Gyümölcs Boba

A gyümölcslével ízesített buborékos tea népszerű változata az italnak. 8 oz. A mango-buborék teája 2 g zsírt, 2 g fehérjét és 56 g szénhidrátot ad a My Fitness Pal szerint. 8 oz. A pohár mangó-buborék teája körülbelül egy fele a buborék teakivonat tipikus méretének, a teljes tápanyagnak körülbelül a felével, beleértve a kalóriákat is. Mit kapsz azokban a 8 oz-ban? Gyümölcsös ízű édesség 56 g cukor hozzáadott édesítőszerek, tapioca gyöngy és gyümölcslé.

Kalória

A kalóriaszám az, ahol a buborék teát tényleg szállítja, ezért korlátozni kell a ritka bókokat. 8 oz. Az üveg mango buborék teája 251 kalóriát tartalmaz – ez 502 kalória egy tipikus 16 oz. szolgáló. A Fitness Pal szerint 16 oz. A generikus, egyszerű tejbuborék teát 360 kalóriára visszük vissza. A gyöngyök kalóriái egyedülállóan magasak, így kevesebbet fogyaszthat az étrenddel szemben. Egy csésze tapioca gyöngy tartalmaz 544 kalóriát, a Calorie Lab szerint. Ez több mint 27 százalék a napi követelménynek egy 2000 kalóriás étrendben.