Chiropractic relief a váll fájdalom

A kiropraktika gondozását általában a nyak és a hátfájás megkönnyebbülésében keresik. A csontkovácsok azonban nem korlátozódnak csak a gerinc ellátására. A legtöbb csontkovácsot képzik arra, hogy állítsa be és kezelje a végtagokat, beleértve a térdeket, kisebb ízületeket, például a lábujjakat és a vállakat. Néha a váll fájdalmait a közös irritáció okozza, míg más időkben a szövetek irritációja okoz. A vállfájáshoz kapcsolódó kiropraktikus enyhülést gyakran manipulációval és más kezelésekkel lehet elérni.

Váll anatómiája

A Chiro Community, a betegek és a kiropraktika szakembereinek honlapja megállapítja, hogy a vállízület a szervezet legelterjedtebb csuklója. Idegek, inak, bursa és egyéb szövetek vesznek körül, amelyek mindegyike irritálható és fájdalmat okozhat. A daganatok segítik az izom csonthoz kötését, míg az ínszalagok a csonthoz kapcsolódnak. Négy inak alkotják a rotátor mandzsettát: supraspinatous, infraspinatous, subscapularis és teres minor. Ezek mindegyike a hátulról a vállszíj közelében keletkezik, és a mandzsetta vagy a körmök köré formázzák a lapocka glenoid fossa vagy sekély zacskóját, más néven a scapula. A mandzsettát és az ízületeket tovább erősíti a porc és a szalagok.

Tesztelés és képalkotás

Az ízületek, az izomzat vagy az ínszalagok nyújthatnak és szakadhatnak fájdalmat okozva. Fájdalom a test fölött, például a nyakán, fájdalmat is jelenthet a vállízületben, mivel az izomban vagy a “csomó” pontokat idézhet elő. A diagnosztikai vizsgálat magában foglalja a nyak és a váll mozgásának meghatározását, valamint az izom és a kapcsolódó érzések vizsgálatát. A rotátor mandzsetta vagy nyak egyes részeinek izolálására speciális ortopédiai vizsgálatok segítik a fájdalomgenerátorokat. Ha a fájdalom és a tünetek nem reagálnak a kezdeti kezelésre, a képalkotás, mint például a CT vagy az MRI, segít a probléma eredetének azonosításában.

Korrekciók

Még az összes szövet körül, és támogatja a vállízület, akkor elmozdulni az összehangolás okozza az izmok és a szalagok eltérő módon húzni. Ez izomgörcsökhöz, gyulladáshoz és fájdalomhoz vezet. A vállak finom beállítása végezhető el, hogy elzárja a kötést vagy előre vagy hátra tolja, a tünetektől függően. A váll beállítása magában foglalhatja a gyorsítótáblát, a csepegtetős asztali darabot vagy a reflex típusú kalapácsot, valamint a kézi beállítást. Ezenkívül a nyak és a felső hát alsó része is segít a váll kellemetlenségének enyhítésében.

Testtartás

A vállfájás kezelése magában foglalhatja a munka ergonómiáját, hogy a helyes testtartást a nap folyamán meg lehessen venni. A fizikai tanácsadó, az ausztráliai fizikai terápiás weboldal magyarázza, hogy a hosszabb pihenőidős munka vagy pihenés posturális szindrómához vezethet, amelyben a vállak előre haladnak és a mellkas felé haladnak, miközben a felső hátsó csúszás előre halad. A fej az állán előre mozog, és a mellkas fölött helyezkedik el. A helyes testtesti helyzetet akkor érheti el, ha a fül a vállakon és a vállakon lefelé, nyugodt és hátra van állítva. A felső és a középső hátsó egybeesik az alsó háttal és a csípőkkel.

Gyakorlat

Az egyszerű váll gyakorlatok, mint például a Codman karjának lengései segítenek felmelegíteni a váll szöveteket, mielőtt munkát végeznek. A Nicholas Institute of Sports Medicine és az Athletic Trauma szerint ezt a gyakorlatot úgy hajolják előre, hogy a vállak merőlegesek lesznek a talajra, és mindkét irányban kicsi körökben lengetik a karját. A körök méretének és a kapcsolási oldalaknak a változtatása 30 másodperc elteltével ajánlott, azzal a céllal, hogy akár több perc gyakorlást is végezzenek. Egyéb gyakorlatok Therabands, színes gumi csövek használatával járnak, amelyek különböző rezisztenciákat biztosítanak a specifikus rotátorizmok erősítésére. A posturális szindrómával a külső forgatók rhomboidok és alsó csapdák erősítése hasznos.