Cukornád és fruktóz

A cukornád és a fruktóz egyszerre egyszerű szénhidrátok, amelyek 4 kalóriát tartalmaznak grammonként. Bár a nádcukor vagy szacharóz enyhén eltér a fruktóztól a molekulaszerkezet szempontjából, mindkettő olyan cukor, amely hozzáadja a kalóriát anélkül, hogy javítaná az élelmiszer táplálkozási összetételét. A szervezet mindkét nádcukrot és fruktózt alkalmazza azonnali energiára, ha szükséges, vagy tárolja őket később.

Nádcukor

Egy átlagos cukornád szár körülbelül 0,3 font cukrot hoz létre a Floridai Egyetem szerint. A cukornád finomítható és forgalmazható fehér asztali cukorként vagy finomítva és melaszos ízesítéssel, barna cukor formájában. A cane cukrot nyers nádcukor nélkül is értékesítik. A nyers nádcukor természetes tápanyagokat tartalmaz, melyeket a finomítási folyamat elcsúszik.

fruktóz

Fruktóz természetesen előfordul olyan élelmiszerekben, mint a gyümölcs és a méz. A gyártók fruktózt termelnek olyan élelmiszerekből, mint a kukorica. A Georgia Highlands College szerint a fruktóz az emberi energiafelvétel nagyjából 8-10% -át teszi ki. Ez magában foglalja a fruktóz természetes forrásait, valamint az élelmiszerekhez hozzáadott fruktózt is. A fruktóz 1,2-szeresebben édesebb, mint az asztali cukor, és a gyártók néha édesítőszerként használják a feldolgozott élelmiszerekben.

Kémiai összetétel

Mind a fruktóz, mind a cukornád egyszerű cukrok. Egy egyszerű cukor tartalmaz egy vagy két cukormellátot. A fruktóz egy monoszacharid, ami azt jelenti, hogy egyetlen cukormolekulából áll. A cukornád szacharóz, kettős cukor vagy diszacharid, amely két cukormolekulából, glükózból és fruktózból áll. A fruktóz-kukoricaszirupot nem szabad összetéveszteni a kristályos fruktóz, csak fruktózmolekulákat tartalmaz. A nagy fruktóz-kukoricaszirup ugyanakkor hasonló összetételű, mint a cukornád, mivel tartalmaz glükózt és fruktózt is.

szempontok

Az Egyesült Államok 2010. évi amerikai táplálkozási útmutatójában az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma rámutat arra, hogy a hozzáadott cukrok általában az átlagos diétás táplálékbevitel mintegy 16% -át teszik ki. A hozzáadott cukrok közé tartoznak a fruktóz, a nádcukor vagy más cukrok, például a melasz, a méz, a juharszirup és a kukoricaszirup szilárd anyagok. Mindenkinek korlátozni kell a napi kalóriát a hozzáadott cukroktól a férfiaknál legfeljebb 150 kalóriára és 100 kalóriára a nők számára, az American Heart Association szerint.