Diabetikus gyógyszerek, amelyek súlycsökkenést okoznak

A cukorbetegség egy olyan anyagcsere-rendellenesség, amely közel 24 millió amerikai embert érint. Egészséges emberekben étkezés után az élelmiszer lebomlik, vércukorszintre alakul át, majd az inzulin által termelt hormonokat a sejtekbe szállítják. A cukorbetegek nem inzulint termelnek, vagy megbízhatatlan mennyiséget termelnek, ami azt eredményezi, hogy a sejtek nem kapják meg a megfelelő működéshez szükséges energiát. A legtöbb esetben a betegség kezelésére használt gyógyszerek vagy súlygyarapodást eredményeznek, vagy bizonyos súlycsökkenést eredményeznek.

A metformin az egyik leggyakrabban alkalmazott gyógyszer a 2. típusú cukorbetegség kezelésében. Ezt használják az inzulinérzékenység növelésére, a vércukorszint szabályozására és segítik a szervezetnek a glükóz elnyelését az élelmiszerből és a májból. A közelmúltban a kutatók tanulmányozták a metformin alkalmazását az elhízás kezelésére. A “Redbook” magazin által közzétett 2011-es cikk szerint a glükófág, az általános gyógyszernév segíthet csökkenteni az étvágyat. Egy 2001-es tanulmány, melyet a Heart Disease című folyóiratban közöltek, a kevésbé kalóriatartalmú, módosított szénhidráttartalmú étrend 80% -át 12 hónap alatt elvesztette a testtömeg 10% -a. A legtöbb sikeres volt négy év elteltével.

A Byetta, amelyet generikusan exenatidaként ismert, az Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatal 2005-ben jóváhagyta a 2. típusú cukorbetegség kezelésére. Az Exenatide-t injekció formájában adják be, és segít a vércukorszint metabolizálásában. A márkanevű gyógyszerkészítmények gyártói által végzett vizsgálatokban azok a betegek, akik 30 héttel többet használtak Byettával, más cukorbetegséggel kezelt betegek 4 lb-ot vesztettek. Azok a betegek, akik 10 ml-es Byetta-t kaptak, egyedül elvesztették 6 fontot. 24 hét alatt. A MayoClinic.com szerint az exenatide csökkenti a szükséges élelmiszer mennyiségét, mivel a vércukor hatékonyabban feldolgozható.

2011-től a metformin és a Byetta engedélyezett a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő betegek kezelésére. Az elhízott betegek kezelésére és a policisztás petefészek-szindróma vagy a PCOS kezelésére felírták az off-labelet. Mielőtt az egyik ilyen gyógyszert fogyaszthatja, gondosan mérlegelje az olyan információkat, amelyek már ott vannak. Egy 2005-ös jelentés szerint a metforminnak a túlsúly és az elhízás kezelésére való felhasználása miatt a Pittsburgh-i Egyetem kutatói azt állították, hogy nincs elegendő bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a gyógyszer életképes lehetőség a felnőttek számára, akiknek nincs cukorbetegsége.

A súlygyarapodás gyakran nagy gondot jelent a cukorbetegek számára, mivel gyakran túlsúlyosak. Sajnos számos, a betegség kezelésére jóváhagyott gyógyszer a Johns Hopkins Health Alert szerint növelheti az étvágyat, növelve a zsírsejteket vagy növelheti a víz súlyát. A metformin vagy a Byetta hozzáadása a gyógyszeres kezeléshez segítheti a fogyás elősegítését. Mivel mindkettő csak receptre kapható, orvosának kell jóváhagyást szereznie.

metformin

Byetta

Off-Label használata

szempontok