Egy habszivárgás megszabadulhat a cellulóztól?

A cellulit gyakrabban fordul elő nőknél, mint a férfiaknál. A MayoClinic.com szerint legalább tíz nő közül nyolcan szenvednek bizonyos fokú cellulitisz. A cellulit nem súlyos betegség, és nem igényel kezelést. Sok nő azonban esztétikai okokból kezelkezik, mivel a narancsbőr hatására a bőr láthatóvá válik.

Azonosítás

A cellulóz elgörbült vagy ráncos bőr. Az esetek súlyossága változó. Enyhe esetek csak akkor láthatók, ha csipetjük a bőrt. A súlyos cellulitikus esetek rendkívüli rögösséget okoznak, nyilvánvaló csúcsok és völgyek a bőrön. A cellulitisz bárhol a testen is előfordulhat, de a leggyakoribb helyek a has, a comb és a fenék.

Okoz

A bőr az izomhoz kötődik a rostos kötőhuzalokon keresztül. A bőr és az izom közötti rétegben a zsír felhalmozódik. A rostos zsinórok húzódnak a bőrön, és az izomhoz kötődnek. Ahogy a zsír felhalmozódik, a bőr felfelé tolódik. A bőr egyenetlen megnyomása és húzása megdőlt. Sok tényező befolyásolja, hogy van-e cellulitisz. Bizonyos tényezőket, például túlzott zsírt tartalmazhat. Azonban a cellulitisz is örökletes, ami kívül esik Öntől.

Habhullám

A habhenger egy feszes hab hosszú csöve. A hengerek különböző színekben és méretekben kaphatók. A saját önkéntes felszabadulási masszázs önmagában is elvégezhető egy hab görgővel. A fasce a test kötőszövetének, beleértve az izmokat is, lágyszöveti borítás. A szalag túlterhelésnek, traumának és feszültségnek van kitéve. Finoman felhúzza a hab görgőt az érintett terület felett, hogy megnyúljon, és engedje el a szalagot.

Előnyök

A habhenger felszabadítja a feszültséget, és a súrlódást sújtja korlátozottan. Az eredmények hasonlóak a mélyszöveti masszázs befogadásával. A hab görgőket edzés előtt és után is használják, hogy előmozdítsák a rugalmasságot és segítsék a gyógyulást. Könnyítik a feszültséget az ízületek körül, és segítenek a feszes izmok és szövetek lazításában, például az izotibialis sávban, a külső combon futó kötőszövet rétegétől, a csípőtől a térdig. Az IT sáv szűkös és gyulladt, különösen a futóknál.

kezelések

A habhenger használata nem szabadul meg a cellulitistól. A MayoClinic.com szerint a cellulitisz egyetlen megbízható kezelése a lézerek és a rádiófrekvenciás rendszerek. Ezeket az eljárásokat orvosi rendelőben végzik. A masszázs nem megbízható, hosszú távú megoldás a cellulitisz számára. A habhenger használata kisebb javulást eredményezhet bőrének textúrájában, de az eredmények csak rövid távúak lehetnek.