Étvágycsökkenés és concerta

A Concerta egy metil-fenidátot tartalmazó gyógyszer. A Concerta más stimulánsokhoz hasonlóan csökkent étvágyat és súlycsökkenést okozhat bizonyos felhasználóknak. Bár a fogyás néha kívánatos, káros lehet a növekvő gyermekek és az alulsúlyú egyének számára. Ha a Concerta szedése során problémás étvágycsökkenést tapasztal, vegye fel a kapcsolatot orvosával. Együtt meghatározhatja, hogy a Concerta a legjobb kezelési lehetőség az Ön számára.

felhasználások

A Concerta a metil-fenidát kiterjesztett kibocsátású formája – a figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség és a narkolepszia kezelésére alkalmazott gyógyszer. Jóllehet fogyókúrás segédeszközként nem engedélyezett, a Concerta erre a célra az E Med TV szerint ajánlható. A Concerta a neurotranszmitterek szintjének emelkedésével dolgozik, amelyek segítik az éberséget, az étvágyat és más funkciókat szabályozni. Ez nem gyógyítja meg az ADHD-t vagy más körülményeket, és az általános kezelési terv részeként kell használni.

Mellékhatások

A Concerta sokféle nem kívánt hatással járhat. Az E Med TV szerint a fogyás a leggyakoribb mellékhatások közé tartozik, a felnőttek 6,5 százaléka és a drogot szedő gyermekek 4 százaléka. A PubMed Health felsorolja az idegességet, a szájszárazságot, a fejfájást, a szédülést és az izomfeszülést, mint más lehetséges mellékhatásokat. Mivel emeli a szívfrekvenciát és a vérnyomást, a Concerta fokozhatja a szívroham és a stroke kockázatát olyan betegeknél, akiknek szívbetegsége volt. Mint a többi kábítószer az osztályában, a Concerta lehet szokásformáló és függőséghez vezethet visszaélés esetén.

Megelőzés / Solution

A túlzott fogyás elkerülése érdekében az E Med TV azt javasolja, hogy a Concerta bevételét követően reggelig várjon. Ha súlyos vagy tartós fogyásban szenved, orvosa esetleg be kell állítania az adagot, vagy módosítania kell a gyógyszert. A káros mellékhatások megelőzése érdekében tájékoztassa kezelőorvosát, ha a Concerta szedése előtt előfordult, hogy kábítószerrel vagy szívbetegséggel rendelkezik. A Concerta-t pontosan az iránymutatás szerint vegye be, és ne növelje az adagot orvosi engedély nélkül. Ne hagyja abba a Concerta bevételét, mivel kellemetlen elvonási tüneteket okozhat.

szempontok

A Concerta egy Schedule II szabályozott anyag, amely potenciálisan visszaélésszerű. Míg egyesek a Concerta-t a hangulato- kat megváltoztató hatásaival harcolják vissza, akkor azt is fogyasz- tásra használhatják súlycsökkentő támogatásként. A súlyos szövődmények elkerülése érdekében soha ne használja a Concerta-t fogyás nélkül a kezelőorvosának.