Fekete cohosh és blue cohosh terhesség alatt

A fekete és a kék cohosh két, egymással összefüggő gyógynövény, amelyet általában a nők egészségügyi problémáira használnak. Mindkét gyógynövény hosszú múltra tekint vissza, mint méhstimuláns, mind a munka indukálására, mind az abortusz kiváltására. A szülésznők és gyógynövények a harmadik trimeszterben késedelmesen ajánlják ezeket a gyógynövényeket, hogy elősegítsék a test születését, vagy elősegítsék a munkaerő megkezdését, azonban csak szoros szakmai felügyelet mellett lehet őket alkalmazni.

Kék színű

A kék cohosh vagy a Caulophyllum thalictroides számos terhességgel kapcsolatos alkalmazással rendelkezik. Ez egy méh tonik és toner, és a terhesség utolsó néhány hetében lehet elkezdeni a méh megszületésére és nagyobb adagokban a munkaerő elindítására. A Canadian Journal of Clinical Pharmacology egyik tanulmánya szerint a bábák 64% -a az Egyesült Államokban alkalmazta a kék cohosh-ot munkaerő-indukcióként. A terhesség korai szakaszában a kék cohosh által okozott méhösszehúzódás magzatvesztést okozhat.

Fekete poloska

A fekete cohosh vagy a Cimicifuga racemosa azt segítette előidézni a méhnyak érését és megnyitását későn terhesség alatt. A WebMD szerint a szülésznők körülbelül 45% -a az Egyesült Államokban a fekete cohosh-ot munkaerő-segélyként használja, ennek ellenére nincsenek tanulmányok, amelyek megerősítették ennek hatékonyságát. A terhesség korai szakaszában a fekete cohosh veszélyezteti a terhességet, és más gyógynövényekkel együtt használják a vetélést szándékosan.

szempontok

A munkaerő indukálására vagy a méhnyakra és a méhbe történő előkészítésére szánt gyógynövénykészítmények csak a terhesség utolsó heteiben vehetők fel. A kék cohosh vagy a black cohosh terhesség korai szakaszában történő előidézése előtti bébi vagy egyéb komplikációkat okozhat. Noha ezek a gyógynövények hosszú ideig hagyományos felhasználásúak, a legfrissebb információk azt sugallják, hogy a kék cohosh különösen veszélyt jelent a magzatra nézve.

Figyelem

A kék cohosh történelmileg méh stimulánst használ, de ez nem jelenti azt, hogy biztonságos választás lenne a munkaerő indukálására. Aviva Jill Romm, kiemelkedő gyógynövény, kijelenti, hogy a kék cohosh teratogén tulajdonságokkal rendelkezik, és ezek a tulajdonságok felelősek lehetnek a kék cohosh-hoz kapcsolódó számos negatív eredményért, beleértve a szívelégtelenségben szenvedő csecsemőt is. A kanadai Journal of Clinical Pharmacologyban közzétett, a kék cohosh biztonságosságáról szóló tanulmány azt ajánlja, hogy a kék cohosh készítményeket távolítsák el a piactól.

Hatások

Mind a kék, mind a fekete cohosh kockázatot jelent a lehetséges mellékhatásokra. A kék cohosh befolyásolhatja a vérnyomást, ami a munkaerő-anya vérnyomásának nem biztonságos növekedéséhez vezet. A fekete cohosh úgy tűnik, hogy kevesebb mellékhatást okoz, de vannak bizonyos jelentések májproblémákról, beleértve a rendszeres használatból eredő májelégtelenséget is, a National Institutes of Health szerint. Emésztési mellékhatások is kísérhetik a fekete cohosh.