Forró vagy sütési csirke

A csirke – a mindennapos fehér hús – ízletes, tápláló és könnyen előkészíthető. Bár bármennyire lehet egy csirke főzni, számos recept csak egyszerűen sütést vagy forralást igényel. Mindkét eljárás nedves, nyers húsot eredményez, az íz és a táplálkozási összetétel enyhe változásaival.

Mind a sütés, mind a forróság hozzáadott zsírtartalmú húskészítményekből áll. Mindkét módszer körülbelül ugyanannyi időt és munkát igényel a csirke szinte minden részére. A sült csirke jobban illeszkedik a csonthoz és az ujjával is meg lehet enni, míg a főtt csirke könnyen leesik a csontról, és apróra vágott vagy apróra vágott, és más összetevőkkel keverve. A sült csirke a bőrön valamivel magasabb a kalóriákban – kb. 220 a comb / dobos negyedben – mint a főtt csirke, amely körülbelül 190 kalóriát tartalmaz ugyanarra a darabra, a zsírok egy része felhajtódik, és a vízbe. A csirkehús szárazabb húsot eredményez, de az íz sokkal robusztusabb, mint a főtt csirke. A főtt csirke alacsonyabb a foszforban és más ásványi anyagokban, de közel azonos a fehérjetartalmú, mint a sült hús.

Süsd csirkét 350 ° C-on egy előmelegített sütőben. Főzzük a madarat egy sekély, fedett serpenyőben, hogy megakadályozzuk a bőr barnázását vagy sütjük le fedetlenül, hogy ropogós, aranysárga kéreg legyen. Ha sütés előtt eltávolítja a bőrt, a hús kissé kemény lesz, mivel a száraz hő kiszárítja a külső húsréteget. Azonban főzés a bőrön, majd eltávolítás előtt étkezés csökkentheti a teljes zsírmennyiséget és kalóriát, miközben megőrzi a legtöbb ízét., Bake egész csirke körülbelül 30 perc fontonként. A csontozatlan melleket csak kb. 30 perc alatt sütik és baromfit a csontokkal – például csontozott mellek, lábak vagy combok – kb. 30-40 percet vesz igénybe.

A magas hőmérsékletű főzött csirke a húst megnehezíti. Azonban a csirke nyúlása – hosszabb ideig alacsony hőmérsékleten vízben forrázva – a húst nedvességgel táplálja be, és finomra és zamatosá teszi, miközben csökkenti a zsírtartalmat. A zsír főz a húsból, és a húsban marad, alacsonyabb kalóriatartalmú húsokat eredményezve, mint a bőrrel való sütés. Egy egész madár közepes lángon forraljon körülbelül egy órán keresztül, a kisebb darabok kevesebb időt vesz igénybe.

Bár sok receptben szinte felcserélhető, a sült és főtt csirke egyedül vagy aprítva apróra vágható és más összetevőkkel keverhető. A szárított sült csirkét önmagában, vagy receptekhez, például pizza és salátaalapú salátákhoz lehet adni. Mivel törékenyebb, a főtt csirke jól működik a levesekhez, például csirke tészta leveshez, vagy olyan ételekhez, amelyek nedves, aprított csirkéket, például csirke enchiladákat vagy csirke saláta szendvicseket igényelnek.

A finom technikák

A madár sütése

A Baromfit elrabolják

Ismerje meg a húsát