Kalcium tablettát okozhat gyomorégést?

A kalcium fontos ásványi anyag, amely fontos szerepet játszik a csontnövekedésben és az erõben. A kalcium ugyancsak hasznos olyan betegek számára, akik gyomor-bélrendszeri betegségekben szenvednek, mint a GERD és a gyomorégés. Ezek növelik a gyomorsav mennyiségét, és károsíthatják ennek a szervnek a bélését és a nyelőcső alját. A kalciumot ideiglenesen lefojtják a savnak, és enyhítik az égő érzést, de hosszú távú holtjáték lehet.

Kalcium használata

A legtöbb gyomorsav-kezelésre használt kalcium-kiegészítő kalcium-karbonátot, a kalciumot, amely könnyen rágható tablettákká alakul. A kalcium-karbonát tablettákat szükség szerint el lehet végezni a gyomorsav megfékezéséhez – jellemzően ezek a jellemzők bárhol 500-1000 mg kalciumot tartalmaznak. Ezeket a rendszeres étrenden keresztül fogyasztott kalcium mellett lehet bevenni.

Rövid távú hatások

Rövid távon a kalcium tabletták kiváló módja annak, hogy megállítsák a gyomorégést a gyomorsav termelésének visszaszorításával. A kalcium lúgos és a meglévő savakat a gyomorban leegyszerûsíti, gyomorégést okozva. Ez a hatás idővel csökkenhet, mivel a kalcium emészthető és a gyomorsav folytatódik, de mindaddig, amíg kalcium van jelen a gyomorban, csökkentse a gyomorégést.

Hosszú távú hatások

A National Public Radio szerint néhány kutatás azt sugallja, hogy a kalcium kezelésének következetes alkalmazása a gyomorégés kezelésére a gyomorsav termelésének növekedését és gyengeséges gyomorégést eredményezhet, ha abbahagyja a táplálék felvételét. A dániai Koppenhágai Egyetemen végzett kutatások szerint a “savas fellendülés” nevű állapot valószínűleg több hónapig tartó kalcium felhasználása után fog bekövetkezni. Ez a visszapattanás azért következik be, mert a gyomornak képzésre került, hogy több savat állítson elő a kalcium jelenlétének kompenzálására. Amikor a kalciumot eltávolítják a rendszerből, nagy mennyiségű gyomorsavat állítanak elő, és az ebből eredő gyomorégés még rosszabb, mint a kezelés előtt.

szempontok

Nem szabad napi 2500 milligrammnál nagyobb mennyiségű kalciumot bevenni – ez magában foglalja a kalciumot mind a táplálékforrásokból, mind a koncentrált kiegészítőkből. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt a kalciumot hosszú időn keresztül következetesen alkalmazza a savrepülés veszélye miatt. Fontolja meg a gyomorégés kezelésének alternatív megközelítéseit, például a táplálék ellenőrzését.