Kék gyémánt mandula táplálkozás

A kék gyémánt mandula egészséges alternatíva azoknak a feldolgozott ételeknek, amelyeket a munkanap alatt elérhet. Tele vannak rostokkal és fehérjékkel, amelyek javíthatják a jóllakottságot és megakadályozzák a döbbenetes hasat. Bár a mandulák magas zsírtartalmú zsírokat tartalmaznak, a zsírok főként többszörösen telítetlen zsírok, vagy MUFA-k, olyan jótékony zsír, amely egészséges állapotban tartja a szívét. Míg a kék gyémánt manduláknak sok a kínálata, mérje ki a kiszolgálót, ahelyett, hogy szabadon elfogyasztaná a tartályt. Ellenkező esetben a kalóriák gyorsan feloszthatók.

Caloric Breakdown

A Blue Diamond Almonds egy adagja 1 uncia, vagyis 28 dió. Az ízétől függően 160 és 170 kalóriát kapsz adagonként. A kalóriák többsége zsírból származik, minden adagban 13-16 gramm zsírt, vagy 117-144 kalóriát tartalmaz a zsírból. Ön is kap 5-6 gramm fehérje unciánként, amely összesen 20-24 gramm fehérje. A legtöbb fajtának 5 és 6 gramm közötti összes szénhidrátja van, bár a szálak 3 ilyen szénhidrogénekből állnak. Mivel a szénhidrát 4 kalóriát tartalmaz grammonként, a szálkivonás után – amely nem növeli a kalóriát – 8-12 kalóriát kap a szénhidráttól. A kivétel a mézelt pörkölt íz. Ez a fajta 9 gramm teljes szénhidrátot tartalmaz, mínusz a 2 gramm rost, amely 28 kalóriát tartalmaz szénhidrátból.

Nátrium-adatok

Ideális esetben válasszon olyan mandulát, amely nem sózott, így nem kap túl sok nátriumot. De még a kék-gyémánt mandula ízesített fajtái sem különösebben magasak a nátriumban. Naponta akár 2300 mg nátriumot is tartalmazhat, ami többet jelenthet, mint a vérnyomás és a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata, amint az az amerikaiak 2010-es táplálkozási irányelvében szerepel. Az egész természetes kék gyémánt mandula 0 milligramm nátriumot tartalmaz 1 uncia szolgáló. Ugyanolyan mennyiségű pörkölt sózott fajta 85 milligramm, egy uncia mézeskalácsos mandula 60 milligramm, enyhén sózott 40 milligramm unciánként, és a Smokehouse íz sokkal nagyobb, 150 milligramm nátriumot unciánként. A félkövér ízesítettek mindegyike 100 és 180 milligramm nátriumot unciánként tartalmaz, a Jalapeno Smokehouse ízét a tartomány legmagasabb végén.

Ásványi tartalom

A kék gyémánt mandulák többféle ásványi anyagot biztosítanak Önnek. A mandulák egyszegélye a magnézium 20 százalékát adja meg a napnak. A magnézium erősíti a csontjait és a fogait, valamint támogatja a vérfunkciókat és a biokémiai reakciókat. Ugyanez a tál a kálium szükségletének 5-6 százalékát tartalmazza, az izomösszehúzódásokért felelős elektrolit ásvány és a folyamatos szívritmus. A mandula kiszolgálása 6-8 százalék kalciumot is biztosít az erős csontokért, valamint a napi vas ajánlásának 4-6 százaléka az oxigénszállításnak az egész szervezetben való támogatására.

Az E-vitamin mennyisége

Az E-vitamin erőteljes antioxidáns, amely a rendszeren keresztül kering, szabad gyököket keres. Ha megtalálja ezeket a szabad gyököket, akkor semlegesíti őket, megakadályozza az állandó sejtkárosodást, amely növelheti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Nem számít, hogy melyik kék gyémántszínű mandula csokoládéval rendelkezik, az E-vitamin-ajánlás nagyjából egyharmadát kapja egész nap.