Kóros emlőrák kifejlődése tizenéveseknél

Az emlőfejlesztés általában a női pubertás egyik első jele. Ez a lányoknál a 8. és 13. életkor között előfordulhat, és az ösztrogénszint emelkedése. Az emlőfejlődés általában a tizenéves évek folyamán folytatódik, és személyenként változhat. Számos emlő növekedési mintázata fordulhat elő ebben az időkeretben, amelyek közül sokan abnormálisnak tűnhetnek, és amelyek a tinédzserként és családjához szorongást okozhatnak.

Extra Nipple

A lányok több mint 2 százaléka lesz extra mellbimbó vagy mell, a MassGeneral Gyermekkórház szerint. Ez a kóros emlőfejlődés valószínűleg egy tini terhesség alatt jelentkezik, és az extra mellbimbó általában a hónalj mentén helyezkedik el a hónaljtól a combig. A lányok úgy dönthetnek, hogy eltávolítják az extra mellszövetet műtéttel, bár az orvosok általában azt javasolják, hogy ez a pubertás és a növekedés utáni állapotban legyen.

A mellfejlődés hiánya

Amikor egy tini lánynak 13 éves korában nincs mellszövet, az emlõ fejlõdését késõbb tartják, a Brookside Associates szerint. A Dallas-alapú műanyag és craniofaciális sebészet csecsemők és gyermekek számára című weboldal megjegyzi, hogy bár ritka, a mellbimbó nem létezhet a mellkasi fal deformitása vagy a pectoralis izom alapbetegsége miatt. A krónikus betegségben szenvedő lányok, mint például a Crohn-betegség, a Turner-szindróma vagy az étkezési rendellenesség, 13 éves korukig nem tudnak növekedni.

Túl nagy mell

A rendkívül nagy mellek kialakulása tinédzser lányt okozhat, nemcsak érzelmi zavarokat, hanem fizikai zavarokat is. A csecsemők és gyermekek műanyag és craniofacial sebészetének megfelelően a túl nagy mellek fájdalmat okozhatnak a háton, a nyakon, a vállon és a fejön, és még kéz- és ujjlenyomatokat is okozhatnak. A MassGeneral Gyermekkórház megjegyzi, hogy egyes esetekben a nagy mellek a felső gerinc görbülését előidézhetik – ez a állapot kyphosis néven ismert. Az orvosok néha ajánlják az emlőrák csökkentését kyphosis esetekben, miután a mell teljesen érett.

Aszimmetrikus mell

A tizenévesek legfeljebb 25% -ának aszimmetrikus módon nőnek a mellek, a MassGeneral Gyermekkórház szerint, és sok nő teljes érettséget ér el egy másik mellével, amely nagyobb, mint a másik. Míg a szülők vagy a tizenévesek, akiknek foglalkozniuk kell orvosi értékeléssel, a párnázott melltartók gyakran álcázást tesznek lehetővé.

A mellfejlődés a tinédzsereknél

Néhány fiú a tinédikában is tapasztalhatja a mell kifejlődését, bár a csecsemők és a gyermekek műanyag és craniofaciális sebészete megjegyzi, hogy ez általában két éven belül megoldódik. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos anyagfelhasználás, beleértve a marihuána használatát, súlyosbíthatja az állapotot. Nem ritka, hogy a tinédzsereknek ez a rendellenesség öntudatosvá válik. Bár a fiúknál a mell növekedése gyakran örökletes, a szülőknek orvoshoz kell fordulniuk, hogy bármilyen hormonális vagy endokrin egyensúlytalanságot keressenek.