Rákos sebek és d-vitamin

Bizonyos táplálkozási hiányosságok hozzájárulhatnak a rákos megbetegedések kialakulásához, de a D-vitamin hiánya általában nem ezek közé tartozik. A D-vitamin nagyrészt a kalcium felszívódását segíti elő. A vitamin hiányosságai alacsony szérum kalcium- és foszfátszintet eredményezhetnek, ami növeli a rákos megbetegedések, osteomalacia és csontritkulás kockázatát. A D-vitamin-hiány azonban nem okoz kutyafertőzést. A D-vitamin bevitelének növelése nem akadályozza meg őket abban, hogy felépüljenek, és ne segítsenek a gyógyulásban.

Fekély, seb

A nyálkahártya sebek kis léziók, amelyek a száj és az íny bélése mentén fejlődnek. Miközben pontos oka nem világos, bizonyos tényezők hozzájárulhatnak a járvány kitöréséhez. A sérülésektől, az ételérzékenységtől és az allergiás reakciótól eltekintve egyes embereknél a B-12-vitamin, a cink, a vas vagy a folsav hiánya, más néven a B-9-vitamin is előfordulhat.

Öngondoskodás

A legtöbb kutyafertőzés kedvezően reagál az önellátó intézkedésekre. A száj öblítése sós vízzel, szódabikarbónával vagy hígított hidrogén-peroxiddal könnyebbé teheti a kényelmetlenséget és a gyorsulás gyorsítását. Az alvászavarok és az antimikrobiális szájvízek is megkönnyítik az amerikai Dental Association jegyeit. Ugyanakkor kerülje az olyan ételeket, amelyekről ismert, hogy súlyosbítják a sebeket, mint például a fűszeres vagy savas ételek.

Orvosi

Ha az öngyógyító sebészete nem javul az önellátással vagy meglehetősen nagy, akkor gyakran szükség van orvosi kezelésre. Kezdetére orvosa valószínűleg szájvizet ír elő a gyulladás csökkentésére és a kapcsolódó fájdalom enyhítésére. Azt is javasolhatja, hogy egy helyileg alkalmazott pasztát alkalmazzanak a fekély felett a gyógyuláshoz és a kényelmetlenség minimalizálása érdekében. Ha gyanítja, hogy a táplálkozási hiány hozzájárul az Ön állapotához, a B-6-vitamin, a B-12-vitamin, a folsav és a cink táplálékkiegészítőjét is előírhatja.

Megelőzés

A rákos megbetegedések megelőzése gyakran magában foglalja az expozíció csökkentését a kiváltókkal szemben. A D-vitamin hiánya egyikük sem. Elkerülve az olyan érzékeny ételeket, mint a diófélék, a sajt, az eper, a tojás vagy a csokoládé, minimálisra csökkentheti a rákos sebek előfordulását. Énekelnie kell sok gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát is, hogy elkerülje a táplálkozási hiányosságokat, amelyek járványkitöréshez vezethetnek. Tény, hogy a joghurtok rendszeres fogyasztása olyan kultúrákat vezet be, amelyek megakadályozzák a fekélyeket.