Sárgadinnye és fogyás

A Cantaloupe egy alacsony kalóriatartalmú gyümölcs, amely minden egészséges testsúlycsökkentő étkezési tervbe beletartozhat. De ha túl sokat eszünk a sárgadinnye fogyáshoz, akkor az energiát elvezethetjük, megakadályozhatjuk a fogyást és táplálékhiányhoz vezethetnek. A fehérjetartalmú ételeket a sárgadinnye-khez való hozzáadása növelheti a teljes kalóriatartalom teltségét.

Mivel a sárgadinnye sok vizet tartalmaz, 1 csésze kockás sárgadinnye mindössze 54 kalóriát tartalmaz. A kantaloupe alacsony kalóriatartalma ideális választás a fogyás során. A mézes sárgadinnye, a szamóca és az alma szintén alacsonyabb kalóriatartalmú gyümölcsöket kínál, amelyek akkor hasznosak, ha fogyni próbálnak. Példák a magasabb kalóriatartalmú választásokra: hozzáadott szirup vagy cukor, konzerv gyümölcsök, szőlő és banán konzerv gyümölcsök.

A sárgadinnye hozzáadása a táplálkozásodhoz hatékony a fogyás szempontjából, ha a teljes kalóriabevitel kevesebb, mint a nap egészében felégetett kalóriák száma. A napi 500 kalória napi bevitelének csökkentése segít Önnek kb. 1 font hetente. A napi 1200-2600 kalória bevétele gyakran a fogyatékkal élők számára hatékony, a Nemzeti Szív-, Tüdő- és Vérintézet szerint.

A sárgadinnye vagy más alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök mennyisége, amelyet naponta kell fogyasztania, hogy hatékonyan költsön fontokat, a súlycsökkentő kalóriatartalmától függ. Az amerikaiak étrendi irányelvei 2010-ben napi 1 200 kalóriát fogyasztanak napi 1200 kalóriát és 1,5 csésze gyümölcsöt naponta, amikor 1,400 vagy 1600 kalóriás súlycsökkentő étrendet követnek. 1 csésze egyenértékű gyümölcs 1 csésze kockára vágott vagy golyós sárgadinnye, notes Chooseapp.gov.

A fehérje segít a szervezetnek extra kalóriát égetni egész nap, és fokozza a jóllakottságot, mint a szénhidrátokat, az uralkodóan a sárgadinnyében lévő makronutrient, az “American Journal of Clinical Nutrition” című 2008-as áttekintés szerint. Ezért a fehérje dinnyeppal való fogyasztása előnyös, Újra próbálják lefogyni. Az egészséges, fehérjében gazdag élelmiszerek közül példaként említhető a sovány baromfi, a nem sajtos túró, a tenger gyümölcsei, a tojásfehérje, az alacsony zsírtartalmú görög görög joghurt, az alacsony zsírtartalmú tej vagy a szója tej, a seitan és a tofu.

Kalóriák a Cantaloupe-ban

Súlycsökkentő kalória igények

Ajánlott részek

Fehérje hozzáadása