Sör élesztő és haj növekedését

A sörélesztő számos tápanyagot tartalmaz, amelyek fontosak az egészséges hajhoz. Tartalmazza a B vitamint biotin, riboflavin, tiamin, niacin, pantoténsav, piridoxin és folsav. Szelén forrása is. Mindezek a tápanyagok hozzájárulnak a hajának egészségéhez. Sokféle módon lehet ezt a táplálkozási erőművet bevinni az étrendbe. Próbálja ki a pattogatott kukoricával, levesben vagy mártással, salátán, vajjal összekeverve brokkolinnal vagy burgonyapürével.

Biotin

A sörélesztő gazdag biotinforrás, amely elengedhetetlen a haj növekedéséhez, állítja a Maryland Egyetem. A biotin egy koenzim, amely segíti a szervezet felbomlását és a fehérje felépítését, a HealingWithNutrition.com szerint. Ez hatással van a szőrnövekedésre, mivel a haj a keratin nevű fehérjéből áll, a KidsHealth.org szerint. A biotin a HealingWithNutrition.com szerint is segíti a sejtnövekedést, a B-vitamin más felhasználását, valamint a zsír- és glükózmetabolizmust. A koenzimek olyan anyagok, amelyek az enzimekhez kapcsolódnak a szervezetben, és elengedhetetlenek azokért a tevékenységekért, amelyekért az enzimek felelősek a Biology-Online.org szerint.

riboflavin

A sörélesztőben található riboflavin létfontosságú a bőr, a haj és a köröm erőssége és növekedése szempontjából. Vízben oldódó vitamin, ezért naponta kell bevinni a szervezetbe. Ez a vitamin segít a szénhidrátok, fehérjék és zsírok feldarabolásában a szervezetben a HealingWithNutrition.com szerint.

Folsav és B6

A sörélesztő fokozza a haj egészségét a folsav és a B6-vitamin miatt. A folsav hiánya a HealingWithNutrition.com szerint a szürke hajhoz vezethet. A piridoxin vagy a B6 vitamin hiánya hajhulláshoz vezethet. Ennek oka, hogy a B6-vitamin a MyHairLossAdvisor.com szerint hozzájárul a tesztoszteron DHT-be történő átalakulásához. A DHT magasabb szintje férfiaknál kopaszodó férfiaknál van, mint azoknál a férfiaknál, akiknek nincs ilyen állapotuk.

Egyéb B Vitaminok

Az egyéb B-vitaminok a sörélesztőben növelik az általános egészség- és testfunkciókat, ezáltal hozzájárulva a haj egészségéhez, a The University of Maryland Medical Center szerint. A pantothénsav vagy a B5-vitamin a MyHairLossAdvisor.com szerint a bőr és a haj egészségét érintő hormonok szabályozását segíti elő, és a HealingWithNutrition.com szerint kulcsfontosságú az energia-metabolizmus szempontjából. A niacin a MyHairLossAdvisor.com szerint fejleszti a fejbőrt, és segít a zsírok, fehérjék és szénhidrátok emésztésében, a HealingWithNutrition.com szerint. A tiamin a szénhidrát-anyagcserét és a keringést is segíti, az egyetem és a HealingWithNutrition.com szerint.

Szelén

A sörélesztő szelént tartalmaz. A szelén kézben tartja az E-vitamint, hogy elpusztítsa a szabadgyököket, amelyek károsítják a sejtmembránokat. Az E-vitamin hiánya vagy a szervezet E-vitamin használatának helytelen képessége száraz vagy homályos hajra és hajhullásra vezethet. A szelén szintén javítja a bőr rugalmasságát.