Testépítő és gyomorzsír, miközben ömlesztett

A szezonon kívül, amikor a versenyek a távoli jövőben zajlanak, a legtöbb testépítő egy “ömlesztési ciklust” folytat, amelyben a lehető legtöbb izomtömegre törekszik. Az ömlesztés szükséges ahhoz, hogy kifejleszthesse a fizikumát, bár az ömlesztés egyik következménye a rövid távú zsírégetés. De vannak olyan stratégiák, amelyek segítségével csökkentheti a zsír felhalmozódását a hasában.

Kalória

Az ömlesztéskor több kalóriát kell fogyasztania, mint az éget, hogy testének energiája szükséges az izomépítéshez. Azonban nagyon könnyű hibát követni a több kalória gondolkodásában, mint az izomnövekedés. A valóságban a test izomépítés állandó ütemben épül fel, így több kalória vezet több zsíros nyereséghez. Bodybuilding diétás edző Tom Venuto azt tanácsolja, hogy egy online kalóriaszámítógép segítségével megtalálja az ideális kalóriabevitelt az izomhasznosításhoz. Azt is ajánlja, hogy ne essen a csapdába, hogy naponta 5-600 kalóriát fogyjon, mert a legtöbb ember 3 200 és 4 000 kalóriát vesz fel.

Élelmiszerválasztás

A versenyszezon alatt a tipikus testépítő étrend olyan ételekből áll, mint a csirke, a rizs, a brokkoli, a zab és a hal. Az ilyen szigorú diétázási fázis után azonban nagyon csábító, hogy a rozsdás ételekhez fordulva bevenni a kalóriáit. A rozsdás ételek vagy a finomított szénhidrátokkal, transzzsírokkal és adalékokkal rendelkező élelmiszerek nagyon könnyen túlhevülhetnek, és ahol Nem játszanak hasznos szerepet a szervezetben, nagyobb valószínűséggel zsírként tárolják. Míg a táplálékot nem kell 100 százalékos szigorúsággal szedni, a tápanyag-sűrű, egészséges ételek, például a hús, a hal, a gyümölcs, a zöldség, a diófélék és a teljes kiőrlésű gabonafélék köré kell alapozni.

cardio

Ha úgy találja, hogy túl sok hasi zsírt ad, csökkentheti a kalóriabevitelét. Ez azonban arra kényszerítheti Önt, hogy éhes, fáradt és letargikus legyen, ezért jobb lehetőség az energiafelhasználás növelése. A nagyobb súlyú edzés fáradtságot és túlképzést okozhat, így az extra szív-és érrendszeri munka a legjobb. A Venuto azt javasolja, hogy a kardio első dolog reggel az üres gyomrában legyen. Menjen fél órával a reggeli előtt három-négy alkalommal hetente, és menjen egy gyors séta, könnyű jog, úszni vagy kerékpározni.

Haladás

Napi szinten gyakorlatilag lehetetlen észrevenni a zsíros nyereséget, ezért fontos a rendszeres mérések megtartása annak érdekében, hogy ne tegye túl sok zsírt. A sport-táplálkozási orvos Dr. John Berardi javasolja, hogy ellenőrizze a testsúlyát, mérje meg a gyomor és az izmok kerületeit, végezze el a bőrhosszúságméréseket és készítse el a haladó fotókat kéthetente egyszer. Ez pontos képet fog adni az előrehaladásról, és lehetővé teszi számodra, hogy elvégezd a képzés és a diéta szükséges módosításait.