Zeller és székrekedés

Székrekedés akkor jelentkezik, amikor rendszeresen nem tud székletet mozgatni. A National Digestive Diseases Information Clearinghouse szerint székrekedés akkor lehet, ha három nap alatt nem szenvedett bélmozgást. Sok életstílus tényező hatással lehet a bélrendszer egészségére, beleértve az étrendet is.

A székrekedés okai

Az étrendi döntések székrekedéshez vezethetnek. Ha székrekedésed van, a széklet túl lassan mozog a belekben, ami kemény, száraz székletet eredményez, annál hosszabb ideig tart a belekben, annál több vizet távolítanak el. A gyenge intesztinális traktus a széklet mozgásának csökkenéséhez is vezethet, ugyanúgy, mint a tumor vagy a divertikulitis. A székrekedéssel járó egyéb tényezők közé tartozik a rostmentes terhesség, a terhesség, a gyógyszerek, az ülő életmód és a stressz.

Zeller Solution

A székrekedés étkezési változásokkal megoldható. A szálbevitel növelése elegendő lehet ahhoz, hogy rendszeresen tartsa magát. A szálban megfelelő táplálék rendszeresen megtarthatja a széklet méretét, súlyát és puhaságát. Ha a rost az emésztőrendszerben van, megtartja a vizet. Ez a víz visszatartása lágyabb, hajlékonyabb és nagyobb székletet tesz lehetővé, ami sokkal könnyebb az Ön számára.

A zeller tartalma

A zeller egy olyan élelmiszer, amely csökkenti vagy megakadályozza a székrekedést. A legtöbb amerikai nem eszik elég rostot, az Országos Betegségek Betegségek Információs Központja szerint. A rost ajánlott bevitele napi 20-35 gramm. Beleértve a zellert egy ételben és egy snack kínálhat jó részét a szál bevitel. Egy csésze zeller közel 2 gramm szálat tartalmaz. A zeller víztartalma szintén segíthet. Egy pohár zeller súlya 101 gramm. A teljes tömeg közel 97 grammja a víz. A folyadékok bevitelének növelése felajánlhatja a székrekedés megkönnyebbülését.

Javaslatok megjelenítése

A zellerben lévő mogyoróvaj vagy saláta párosítása tovább növeli a szálbevitelt. Ha szendvicset kell szednie, próbálja helyettesíteni a zellert zseton vagy perecet. Dip zeller hummusban, alacsony zsírtartalmú ranch dressing vagy egy könnyű krémsajt kevert vágott zöldségekkel.